Земля
не підведе".
І,згадуючи повоєнний час,
Бабуся говорила:
"Лиш земля,
Одна земля
порятувала нас!"
Пройшло багато
Мирних вже років,
І "час великих перемін"
іде...
Зітхаючи,
Казав мій чоловік:
"Якби землі...
Земля не підведе".
Виплакувала я
неподалік
Оренди клаптик
(інваліди ми)...
Стогнав на ній
каліка-чоловік:
"Хай хоч
на пів-зими..."
А подруга казала:
"На город
Іду - як на тортури!
Не боюся
роботи!
Але бачити отам,
Як ледь не падають
Вже замертво бабусі....
Вже вітерцем гойдає...
А бабця "пенсію" -
Картоплю заробляє....
Де ж совість тих,
Хто нами "правлять?!"
Та дарма...
"Вгорі" там -
Совісті і не було,
й нема...
"Народна" влада -
прес,
Котрий чавить
Отих стареньких
І калік,дітей.
А нашу кров
Їм обертає вмить
На гроші:
Кров людей -
Для НЕлюдей.
Таке от
"чудо Сатани".
А Ти,наш Боже?
Старенький вже,
І нас забув Ти,
може...
Шукають молоді
чужих земель.
А хто не в силі -
Гірко кажуть:
"Та дарма,
Земля велика...
Прийме всіх.
У себе...
Там,у землі,
Політики нема...
Земля ж бо -
рідна,
Не далеке небо.
Яка вже влада
не буде,
А нас,простих,
Земля не підведе...
Яке б тут
не давило
горе чорне,-
А там,
як матінка,
Земля
усіх пригорне..."
06.04.2006р.
м.Звенигородка
Свидетельство о публикации №115031901214