Суседу - славян ну

Ты маеш права не любіць маю зямлю,
Ты маеш права ёй не захапляцца.
Я аб адным толькі цябе малю:
Давай не будзем між сабой страляцца.

Мы побач йшлі праз тысячы дарог,
У адным акопе поплечкі змагалісь.
Тваіх бацькоў, а ты маіх бярог,
Агульных ворагаў мы разам не баялісь.

Мы будавалі БАМ і ДняпраГЭС,
І Цаліну, й Палессе аздаблялі,
Сумесна рухалі савецкі наш прагрэс,
Сыноў сваіх у космас выпраўлялі.

Мы ў госці ездзілі да родных і сяброў,
Нашы сыны і дочкі жаніхалісь.
Мы разам слухалі Кабзона й Песняроў,
Адным рублём паўсюль жа карысталісь.

Нас зараз прымушаюць ваяваць,
Калючым дротам межы гарадзіць.
Мы згодны ўжо Еўропу пацяшаць,
Амерыцы ўсё хочам дагадзіць.

Мы маем права самастойна жыць,
І незалежнасцю сваёю захапляцца,
Давай жа не дапусцім вайне быць,
Давай не будзем між сабой страляцца!


Рецензии
Хорошо сказано, Маргарита, но кто этот загадочный тип, так не любящий Вашу Родину?

Александр Карпекин   29.04.2015 00:28     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.