Бусел
На заслану мохам варыўню.
Лес на ўзгорку толькі ледзь прачнуўся,
Сон зімовы строс, як парахню.
Бусел зведаў цяжкасці дарогі,
Нават зведаў страты дарагіх,
Але помніў родныя аблогі
І палеткі ў фарбах залатых.
Помніў птах кароўку на падворку,
Дзетак гульні, іх то плач, то смех,
Помніў вёскі гучную гаворку
У час купальскіх гульняў і ўцех.
На страсе гняздо пабудаваўшы,
Спачываў і целам, і душой,
А ў жніўні, дзетак ўзгадаваўшы,
Паляцеў у чужыну на пастой.
Нам да бусла ды прыпадабніцца
У вернасці да роднай стараны,
Каб навекі ў чымсьці не спазніцца,
Каб не зведаць забыцця віны.
Свидетельство о публикации №115031710751
Александр Николаевич Колесников 12.05.2015 21:59 Заявить о нарушении