Мать Украина страдает

«Мать Украина страдает»

Там трава от росы и от крови сырая,
Там свирепо солдаты на дзоты глядят,
Под огнём доползли, до переднего края,
Ранен был, но не струсил солдат.

Сердце бьёт наковальней, прерывисто, часто,
Не во сне погибают они, наяву,
Здесь учитель и плотник, рабочая каста,
Все они оставались во рву.

По жене тосковавшей солдат и по ласке,
Пуля снайпера била в висок,
Кровь солдата стекла, по простреленной каске,
Намочился от крови цветок.

На надгробных плитах, все как будто живые,
А могилки опять, засыпал листопад,
После стопочки водки, запели впервые,
Помянули тебя мы солдат.

Мать у гроба одна, во весь голос рыдая,
Покосился старинный, колючий плетень,
А вдова за окном, в доме ждёт молодая,
Во дворе, только смерти лишь тень!

«Мати Україна страждає»

Там трава від роси і від крові сира,
Там люто солдати на дзоти дивляться,
Під вогнем доповзли, до переднього краю,
Поранений був, але не злякався солдатів.

Серце б'є ковадлом, переривчасто, часто,
Не уві сні гинуть вони, наяву,
Тут учитель і тесля, робоча каста,
Всі вони залишалися в рові.

За дружині тосковавшей солдатів і ласки,
Куля снайпера била в скроню,
Кров солдата скла, з простреленою касці,
Намочився від крові квітка.

На надгробних плитах, все наче живі,
А могилки знову, засипав листопад,
Після чарочки горілки, вперше заспівали,
Пом'янули тебе ми солдатів.

Мати біля гробу одна, на весь голос ридаючи,
Покосився старовинний, колючий тин,
А вдова за вікном, в будинку чекає молода,
У дворі, тільки смерть лише тінь!


Рецензии