Снiжний ранок

Вічнозелені смереки,
білі снігові пластівці,
чорні мережі гілок
спіймані в кадрі вікна.

Зоряні метаморфози
залиті світлом і зім'яті,
немов моя простирадло рано вранці.

Люди навколо займаються лінню;
дерево нюхають, сни повертаючи;
звуки не чують і думки не думають.

Рідкісне слово доходить до вуха.
Відчуття простору кануло в Лету.
Де я? і хто Ви?..
Лекція?..
Лектор?..


Дмитрий Ерух

Снежное утро

Вечнозелёные ели,
белые снежные хлопья,
чёрные сети ветвей
пойманы в кадре окна.

Звёздные метаморфозы
залиты светом и смяты,
словно моя простыня ранним утром.

Люди вокруг занимаются ленью;
дерево нюхают, сны возвращая;
звуки не слышат и мысли не думают.

Редкое слово доходит до уха.
Чувство пространства кануло в Лету.
Где я? и кто Вы?..
Лекция?..
Лектор?..


Рецензии