Дитина заснула

Біла палата і білі тут стіни,
Вікна прозорі, як білі картини,
Час, наче краплі, і спокій покинув,
Тихо довкола, бо хвора дитина.

Чорне вікно, невідома дорога,
Відчай і сум, і болюча тривога,
Міряють кроки потерту підлогу,
Тихо довкола. Молюся до Бога.

Хтось підійшов, каже, — криза минула.
Скоро світанок, повітря вдихнула,
Серце стискає, у грудях болить,
Тихо довкола, дитина ще спить.


Рецензии