Чужi сутiнки

 
 
Вже впали сутінки на землю,
Загасло світло навкруги,
Якось все стало раптом темно,
Геть почорніли береги.

Дівча мале узявши в руку
За  кроком крок вела її,
Хтось освятив навік ту злуку,
В цій несповіданій сім'ї.

Дитинка була їй по пояс,
То, певне — внука-поводир,
Казала щось у тихий голос
Про рукавички зшиті з дір.

Навколо них текли байдуже
чужі життя,  німа  ріка.
Чи зрозуміти хтось подужа
Онуку й бабцю, що сліпа.
 


Рецензии