Таш да кулмэк
(Хамза Арсланов)
Тэрэзэгэ кар яктысы тоште,
Тон карасы тосен юлгалты.
Тан ата, яна кон туа диеп
Кинел узен – узе юатты.
Кинел – гомер буе сабый бала,
Юкка соенэ, тиз алдана,
Тигэнэк, мин орпэк тузганак, дип,
Бик еш ана кереп кадала.
Тамак кипсэ тэштэ кара елан
Чишмэ булып кэрэ кинелгэ,
Котмэгэндэ чага аны, дучар
Итмэк була сине улемгэ.
Сине дошман кургэн тасма теле
Дустын булып йори кинелдэ,
Сайравына тан калып курмисен
Таш барын да кулмэк жинендэ.
Свидетельство о публикации №115030606295