Нашы казкi
Спрабуй адкзаць! Ці спужаліся палкі,
Ці то хрэсьбін не вытрымаў чысты іх пруд,
Ці, наўогул, ўсё казкі, для навукі атрут?
Не цягні, адкажы, дзе шукаць дамавых,
Вадзяных ліхадзееў і дзеў палявых?
Дзе та казка матуліна, песня ўначы?
Дзе бабуліны прыказкі, полымь ў печы?
Не чуваць. Усё замерла.
Але бачна здалёк,
Калі хтосьці раздзьме
Казкі той вугалёк
І спытае маленькі сынулька знарок:
Куды ўецца сцяжынка, што йдзе праз лясок?
Што шукаць там, на волі шырокіх палей? -
І успомніць матуля ўсіх тых звярэй
Пра якіх і сама ў дзяцінстве чула,
І раскажа малому пра прыгоды бусла,
Пра жыццё і пра волю, пра мора блакіт,
Пра русалку, якая сядзіць між ракіт.
І жыве та русалка ў казках людзей....
Не хавайце яе. Успамінайце часцей....
Сакавік, 2015
Свидетельство о публикации №115030400727