Нет, не погибла Украина!
Я видел вас в суровые те дни,
Когда пожары до небес пылали
Оставив клочья выжженной земли,
И самолеты небо раздирали.
Тогда вас люди называли псами,
Ведь вы лизали немцам сапоги,
Кричали "Хайль" охрипшими басами
И "Щэ нэ вмерла" выли от тоски.
Где шли вы -там пустыня и руина
И трупы не вмещались в сотни ям,-
Плевала кровью "ненька Украина"
В господ и в рожи вам -их холуям.
Вы б пропили ее , забыв о Боге
И нас изгнали б со своей земли,
Но только Украине на подмогу
С востока возвратились "москали".
Теперь вы снова, подвязавши кости,
Торгуете и в розницу и в опт,
Вы новых палачей зовете в гости -
На хлеб и сало в ненасытный рот.
Вы будете скитаться по чужбинам
Пока вас дьявол в ад не заберет.
Но знайте - не погибла Украина
И не умрет!
***
НІ, НЕ ВМЕРЛА УКРАЇНА!
Я зустрічався з вами в дні суворі,
Коли вогнів червоні язики
Сягали від землі під самі зорі
І роздирали небо літаки.
Тоді вас люди називали псами,
Бо ви лизали німцям постоли,
Кричали "хайль" охриплими басами
І "Ще не вмерла…" голосно ревли.
Де ви ішли — там пустка і руїна,
І трупи не вміщалися до ям, —
Плювала кров'ю "ненька Україна"
У морди вам і вашим хазяям.
Ви пропили б уже її, небогу,
Розпродали б і нас по всій землі,
Коли б тоді Вкраїні на підмогу
Зі сходу не вернулись "москалі".
Тепер ви знов, позв'язувавши кості,
Торгуєте і оптом, і вроздріб,
Нових катів припрошуєте в гості
На українське сало і на хліб.
Ви будете тинятись по чужинах,
Аж доки дідько всіх не забере,
Бо знайте — ще не вмерла Україна
І не умре!
18.10.1959
-------------------------
иллюстрация из интернета
Свидетельство о публикации №115030200339
Николай Григоров 02.03.2015 23:02 Заявить о нарушении