Крепостная

Зовсім рано ти встаєш,
в поле працювати йдеш,
рученята не жалієшь,
также скоро захворієш.

Всю себе ти віддаєш,
все для праці, для роботи,
все для пана же свого,
що купив тебе давно.

Ти собою невеличка,
але робиш за двоїх,
руки всі давно побиті,
всі в мозолях  трудових.

Як же тяжко працювати,
спину гнути на панів,
ти працюєш що є духу,
він же каже очманів.

 


Рецензии