Забута нота

Яких ще, браття, доказів вам треба?
Щоб ототожнити отой козацький дух
Не задля швидкоплинної потреби
Політиканів різномастних греблі,
А за для ноти, невловимої на слух.

Обірванім акорді тої кобзи,
Що серед степу і отих могил
Лунає досі. Чи ми вівці, кози?
Хіба лякали гайдамаків грози?
Чи справді наші лицарі без крил?

Того мотиву кобзаревого, що душу
Підніме над ланами поміж хвиль
І українство встане без примусу,
Відкине всі чужинськії "іскуси",
З віків повстане сила звідусіль!

І пісня залунає над степами.
Сурма, скоріш сурми похід!
Ми краще повмираєм козаками,
Що нам до тих, хто нехтує нами...
Віддати власну землю гріх і стид!

Віддати свою землю тяжкий гріх...


01.03.2015


Рецензии
Дуже гарно написали. Браво!!!!
Віддати свое - це величезний стид і гріх. Дякую вам за чудовий вірш.
З повагою, Раїса.

Раиса Бондарец   10.04.2015 18:09     Заявить о нарушении
Дакую, Рая. Успіхів Вам у творчості. З наступаючим Великоднем.

Сергей Комарецкий   10.04.2015 19:21   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.