Масниця масляница

У зими садку ростуть бурульки,
То лунає здалеку весна.
Веселяться діти і дідульки,
Ту й бабульки раді: «Йде Красна!»

Масниця її не дочекалась,
В лютому заграла, загула.
Аж зима, нівроку, налякалась,
Хмарки здула, небо підняла.

Сонечко розжарило пательні,
Щастя закладає у млинці.
У гуляннях почуття гостинні,
Божі всім дарує промінці.

Покотилась у міста і села
Добра хвиля Вишнього тепла.
На колесах вогняних Ярила,
За піснями й весно прибула.

Бурульки - сосульки. Лунає - звучит.
Дочекалась - дождалась. Пателні - сковародки.
Налякалась - испугалась. Хмарки - облачка.
Промінці - лучики. Хвиля - волна.
Міста - города. Нівроку - слава Богу; ничего себе!


Рецензии