Кобзар

Кобзар врятує Україну,
Малу дитину  захистить,
З тих кобзарів повстане  сила,
Яку захочуть зупинить,
Бо демонів  лякають звуки,
Нечистий  кулею  сичить,
А кобзарі  сміються  в  вуса,
До  зла  їм  байдуже того,
Вони вкладають
В кобзи
Душі,
Повік  не знищити  того,
Загомонить  вона над  степом,
Розбудить  мов  від сну його,
І забажає козак волі,
Ні крихти  не віддасть свого,
Ось  так схрестилося  майбутнє
З минулим,
Доля, люди й час
Сьогодні творимо  майбутнє,
І Бог, і правда,
Всі за  нас,
Ті кобзарі,  що  в них стріляли,
Тепер    стоять  поперед  нас,
За нашу  волю,
Перемогу,
За  дочок,
За синів,
Батьків,
І просять  думою у Бога,
Щоб напоумив   ворогів!
24.02.2015
__________________________________________________
Враження  від фільму  « Поводир»  ( Реж. Олесь  Санін)


Рецензии