Ты не любил... Иван Коваленко

Ти не любив

Значить, ти не любив,
Бо ти спав уночі
І не вийшов надвір,
Щоб спитати у зір,
Чом у неї тоді
Був засмучений зір.
Ти цього не робив –
Значить ти не любив.

Значить, ти не любив...
Під єдиним вікном
Не проводив у муках
Ти ночі і дні,
Не ловив її тінь
У знайомім вікні.
Ти цього не робив –
Значить, ти не любив.

Значить, ти не любив,
Якщо безліч разів
Ти на день не сказав
Найдорожче ім’я.
Його вітер співав
І дерева в гаях.
Ти не чув і не знав –
Значить, ти не кохав.

Значить, ти не любив,
Бо так рано посмів
Поцілунок зірвать
З її ніжних губів.
Якщо ти це посмів,
Якщо ти це зробив,
Значить, ти не кохав,
Значить, ти не любив.
---------------------
Иван Коваленко

«Значит, ты не любил»

Значит, ты не любил,
Ночью видел ты сны,
Ты не вышел во двор,
Чтоб спросить у луны,
Почему у неё
Был измученный вид,
Ты её не спросил –
Значил, ты не любил.

Значит, ты не любил…
Под знакомым окном
Ты не мучился днём,
Не страдал ты в ночи,
Не ловил её тень
В том знакомом окне.
Ты её не ловил –
Значит, ты не любил.

Значит, ты не любил,
Ведь ты тысячу раз
В один день не сказал
Имя милой своей.
Его ветер трепал
И деревья в лесах
Повторяли его
Всё звучней и звучней.
Ты же не говорил –
Значит, ты не любил.

Значит, ты не любил,
Ведь так рано посмел
Ты сорвать поцелуй
С её трепетных губ.
Раз ты был с ней так груб,
Раз ты это посмел,
Значит, ты не любил –
Ты любить не умел.

(24.02.2015)


Рецензии