Старий побратим

Біля станції метро "Майдан незалежності"
зустрів знайомого пораненого побратима… його становище
тримається у таємниці від рідних.
Він, побачивши мене замовк, а потім, обійнявши
я відчув від сліз мокре і колюче обличчя.
---------

Стрибають вогні у маленьких лампадках,
І сніг розтопився навколо кружком.
Гарячим промінням незвіданий спадок —
Вогонь їхніх душ, що не скорений сном.

Узимку зросла тут на камені квітка,
І холод — не холод, а так — вітерець,
Мовчання стоїть, йдут дорослі, і діти,
І чути у тиші їх стукіт сердець.

Айдарівський прапор тримає у формі
Старий побратим, що на милицях вже,
А очі у нього — дві чорні безодні,
Сумне і не голене, сіре лице…


Рецензии