***

Існують різні в світі кольори,
Є мертві кольори, є кольори живi.
Ознака кожного у пам‘ятi людей,
Щоб знали це -  вчимо своїх дiтей.

Ось бiлий колiр -  колiр чистоти,
Ось чорний -  гiркий колiр слiпоти,
Червоний - пристрасть і невинна кров,
Блакитний -  вiрність, чесніcть i любов.

А жовтий колір - смута й  журба,
Ознака, що прийшла до нас  біда.
Зелений - радість, молодість, весна,
Нову надію нам несе вона.

Безликість сіра і  суворий синій,
Фіалковий - це старість, ранній іній.
Рожевий колір - матір і дитя,
Дитинство наше, наше забуття. 

Ідуть ці кольори по нашому житті,
Такі вимогливі, такі вони прості,
Їх зустрічаємо ми кожен божий день,
Вшановуй їх, кажи їм: Добрий день.   


Рецензии