Жину бэйрэм

Жину бэйрэм
(Хамза Арсланов)

Жину бэйрэме алдыннан хэр ел
Киек казлар кайта тезелеп
Парадына эзерлэнгэн кебер,
Рэт-рэт булып саклап тигезлек.

Эллэ инде казлар рэвешен дэ
Сугыш корбаннары кайтамы...
Туган-ускэн киткэн нигезлэрен
Таба алмас инде байтагы.

Хэлэл жефетлэре китеп барды
Котеп аргач, омет озелгэч,
Балалары кучте шэхэрлэргэ
Авыл тормышыннан бизенгэч.

Жину бэйрэме алдыннан хэр ел
Киек казлар кайта тезелеп,
Коттегезне безне дип сорыйлар,
Шул чак йорэк тошэ озелеп.


Рецензии