Смерть на Майданi

Морозний ранок. Київський Майдан.
Юрба людей, що стали вмить народом.
І кожен з них своє життя б віддав
У ім'я щастя, злагоди, свободи.

Сьогодні знов заповнена ущерть
Найголовніша площа України.
У прапорах уквітчаний увесь
Скелет іржавий штучної ялини.

Б'є водомет. Горить Дім Профспілок.
Б'є снайпер з даху, цілить у Сьогодні.
Уходить із життя на вічний строк,
Лишає нас самих Небесна Сотня.

І дивиться весь світ, де лад і мир,
На ці страшні, безжальнії моменти.
Тікає геть кривавий проводир,
Втопивши у водоймі документи.

І, може, об'єднає нині нас
Нова зоря, що сходить над Майданом.
І дивиться зажурений Тарас
Із поглядом Сергія Нігояна...

19.2.2015


Рецензии