Чи усак

Чи усак   (Хамза Арсланов)

Сугыш елларында хатын-кызлар
Эчетлэр жэфаны кушучлап,
Сыер жикте, печэн чапты алар,
Урагын да урды учмалап.

Ин кыены мичк; ягу булды,
Чил;ндерде янмый чи усак,
Тын жылысын алып бетерсэ дэ
Ята бирде хаман пыскылтап.

Эйтерсен жираф, токеррек чэчте,
Агулы еландай ыслады;
Ут ирм;лим дис; хск; т;тене
Тончыктырды аны, бастырды.

Киптергечтэй,  урман туфрагынын,
Бар дымын сендерген чи усак;
Ир-атлар  язалар фронттан:
 – Тизегез жаналар,
Кочып жылытыбыз кайталсак.


Рецензии