Стихотворение Василия Симоненко 1963 г
Я зустрічався з вами в дні суворі,
Коли вогнів червоні язики
Сягали від землі під самі зорі
І роздирали небо літаки.
Тоді вас люди називали псами,
Бо ви лизали німцями постоли,
Кричали "хайль" охриплими басами
І "Ще не вмерла..." голосно ревли.
Де ви ішли - там пустка і руїна,
І трупи не вміщалися до ям, -
Плювала кров'ю "ненька Україна"
У морди вам і вашим хазяям.
Ви пропили б уже її, небогу,
Розпродали б і нас по всій землі,
Коли б тоді Вкраїні на підмогу
Зі сходу не вернулись "москалі".
Тепер ви знов, позв'язувавши кості,
Торгуєте і оптом, і вроздріб,
Нових катів припрошуєте в гості
На українське сало і на хліб.
Ви будете тинятись по чужинах,
Аж доки дідько всіх не забере,
Бо знайде - ще не вмерла Україна
І не умре!
Тогда вас люди называли
псами,
За то, что немцам
вы лизали сапоги,
Кричали "хайль"
и рвали голосами,
"Ще не вмерла..."
Родины враги...
За вами только смерть,
разруха, горе,
И трупами яры до самых до
краёв,
Плевала в рожи кровью вам
История,
Предавших всё в себе до
самых до основ...
Давно продали бы её, со
смехом,
Родную землю, Украину в за
"бугры",
Коли б не Красной Армии
успехи,
"Маскальский"
подвиг русских той поры...
Теперь вы вновь воскреснув
с преисподней,
Торгуете Отечеством с
Бандерой на устах,
Для новых палачей вы
пляшете в угоду,
И нагоняете на
Украину страх...
Вы скоро спрячетесь за
океаном,
Пока вас Сатана к себе не
приберет,
А Украина снова, как и
прежде станет,
Свободной от нацизма
жить.....и не умрёт....
Свидетельство о публикации №115021704890