Останн1й герой

По мотивам песни группы "Кино" "Последний герой!"
В песне умышленно перемешаны украинский и русский языки.Ведь зачастую общение на Украине идёт именно таким образом.

Ночь коротка, цель далека,
Але ще далі влучає мій «Град»
Я за славою йшов, але слава гірка.
Я у пекло попав…  Я попал в ад.
А журналісти - на всі лади
Інших героїв тягнуть сюди
       Доброго ранку, останній герой!
       Слава героям! – кричать звідусіль
       Але мучить питання: слава за що?
       Я приніс лише кров!
       Я приніс лише біль!
Залишився один – офіцерів нема.
А огонь батарей – просто сводит с ума.
Вспышка справа – и я потух
Открываю глаза – надо мной стоит друг.
Он спросил: Ты пришёл, чтоб меня убивать?
Я не знал, что ответить.
Я не знал, что сказать.
     Доброго ранку, останній герой! –
     Мій друг у палаті коло мене сидів.
     Збирайся – твій батько прийшов за тобой.
     Збирайся – комбат дав «добро» на обмін.
Вранці хотів я швидше піти,
Щоб не дивитись більше другу в очі
Я ухожу, та не хочеться йти
На питання його знати відповідь хочу.
         Доброго ранку! Я вже не герой.
         Я не повернувся на брудну цю війну.
         За останнім героєм надіслали конвой
         Та я заплачУ…  цю останню ціну.
Адже нині герої стріляють в народ.
І за це їм у ящику «Славу!» кричать.
А я… понял, какой же я был идиот
Слишком много в окопах я стал понимать      


Рецензии