Шчодры вечар

                Клі цямнее неба
                І наступае шчодры вечар,
                Захінуць вокны трэба
                І прасіць нечага
                У лёсу прынаднага:
                Дэеўкам - жаніха вабнага,
                Жанчынам - усяго поўна,
                А мужчынам...
                Дык тым усё роўна.
                Яны ж не гадаюць:
                Не сыплюць пеўню зерня
                І не чакаюць,
                Куды ён дзюбу паверне.
                Выводзіцца звычай,
                І на вёсках ужо не шчадруюць,
                Хоць калядак не чакай ,
                Бо ўсе працуюць
                На Інтэрнэт-глебе.
                Там шчадрэц не патрэбен.
                Вядзе там справы
                Камп'ютаршчык удалы.
                Засталося нам толькі
                На сцэне абыграць,
                Як Гогаля калатоўкі
                Будуць косці перабіраць
                Кавалю Вакуле.
                Якая ж то акула               
                Праглынула старое,
                Што магло б расквеціць
                Жыццё і маладое?
                Каб расквеціць цудам
                У сучасным свеце
                Простым людзям
                На калядным банкеце.
                Ганаруся простым людам,
                Яго бо творчасць!
                Няпомнячай прыблудай
                Не давядзі стаць,Госпадзь!


Рецензии