Звiр

Його очі - колір далеких мандрів,
Шоколад й кристали морської солі.
Персонаж кіно з ідентичних кадрів,
Він занадто довго живе в неволі.

Наче звір, заходить в святі чертоги
(Хижі очі, гострі та білі ікла)
Муркотить та стелить боки під ноги
Дикий дух в полоні м'якого Світла.

Кожен день - неначе півкроку тиші.
На плямисте хутро лягають тіні,
Він схиляє голову. Нижче, нижче.
Він не хоче бути, як кляті вільні.

Гра по колу (якісний блеф та покер).
Шанси виграти в ній пропорційні вірі.
Світло знов дістає із колоди джокер.
Саме так помирають казкові звірі.

3 січня 2015


Рецензии