У вас чудные синие очи... Иван Коваленко

"У вас чудові сині очі..."

У вас чудові сині очі,
А що за ними? Глибина,
Тривога дня, чи темінь ночі,
Чи ніжність, схована до дна?

Я б так хотів у них пірнути
Хоч на одну коротку мить,
Незрозуміле зрозуміть
І недосяжне досягнути.

Та день схилився знов осінній,
І час повільно так тече.
І дивний блиск ваших очей
Зникає в сонячнім промінні.
---------------------------
Иван Коваленко

«У вас чУдные синие очи…»

У вас чудные синие очи,
А за ними что? Глубина,
Дня тревога иль тёмные ночи,
Или нежность до самого дна?

Я хотел бы в них кануть снова,
Чтоб на миг, на короткий миг
То понять, что не понял из книг,
И достичь, что ещё мне ново.

День склонился осенний вновь,
Время медленно так течёт,
Солнце блеск свой закатный льёт,
В нём – ваш взгляд. Он несёт любовь…

(06.02.2015)


Рецензии