Свiчки, як люди

Пам'яті Кузьми Скрябіна

Свічки — як люди,
догорають…
Свічки — як люди,
люди — як свічки…
--
Ти не був мені братом.
Ти став мені братиком.
--
Ми ставимо свічку на тім кілометрі,
Де блиском холодним сіріє граніт,
Щоб світлом душі освітилися нетрі,
І вічно тривав твій у небо політ.

Я гладжу залізо, живе і ще тепле,
Ми разом вдихали пилюку доріг,
Стоятимем в дощ і нехай нас осипе
Небесна роса, що злітає до ніг.


Рецензии