Камяни

Аб чым нам кажуць камяні?
Яны як сведкі даўніны.
Да нас адкуль яны прыйшлі?
Не ведае ніхто...
Напэўна тут яны былі
Усё сваё жыццё...
Шмат бачылі, шмат чулі што,
Мы думаем – яны нішто...
І тут памылка, бо яны
Не толькі сведкі даўніны,
Яны асілкі, што змаглі
Ўсё вытрымаць ў сваім жыцці,
Як светач полымя да нас
Праз тысячы гадоў прыйшлі...


Рецензии