Памятi вчителя
МЕРТЕНСА В.П.(3.05.1928 -4.01.1995рр)*
Земля Великих - ЧеркащИна
Ще одного сина
Для блага й слави України
На світ породила.
Серед полів, лісів і луків,
Садків, левад, гаїв, ставків
Для справ великих, щастя й муки
Його козачий край зростив.
У землю вріс міцним корінням,
В науці торував стежки,
Він розкидав й збирав каміння,
Творив, навчав, писав книжки.
Усім студентам був за батька,
Колегам - вірний, щирий друг,
В борні стояв як брат за брата,
У радощах - найширший круг.
Красивий, статний козарлюга
Як вусом чорним поведе -
Об землю лихом, навтіч туга,
Атаман справжній нас веде!
У помислах і діях - чистий
І в учнях - пам'ять джерелить…
Ця надзвичайна особистість
В його, їх справах буде жить.
І так вже двадцять літ пройшло
Коли розстався вчитель з нами,
Як заповів нам - ми йдемо
Прав й незалежності стежками.
25.01. 2014р., Київ
________________________
*Фото Мертенса Володимира Петровича, доктора
економічних наук, професора, завідуючого кафедрою
економіки Української аграрної академії наук.
Народився в селі Ладижинка, Уманського району, Черкаської обл.,
на землі Великого Тараса Шевченка.
Свидетельство о публикации №115012709991