Народ! Давай поговоримо рiдною!

Народ! Давай поговоримо рідною!

- Ти говориш мовою окупанта?
Ja! Ja! Das ist gut! Und das zu Recht!*
Та рабу не дадуть «лейтенанта»…
З хліба: лишень зачерствілих крихт.

- Ти співаєш не рі’дні пі’сні?
«Эх калинка-малинка моя»!
Що у роті зубам вже затісно?
То – давай: прославляй москаля!

Він,- мов той стоматолог-гуляка:
Без наркозу та знань в голові,
Прорідить наш народ, посіпака…
Всадить кулю між очі тобі!

- Ти чекаєш сеанс «кисильова»?
А ікони в пилюці лежать?
Там де страх - там не буде «клёво»!
Там кохана скоріше: «ьдялб»!

- Може ми й не народ? Так вийшло,
Що живемо пліч-о-пліч в РАЮ?!
Лиш шкода, що закон – мов дишло…
Как хачу, - так себе и паю!!!

- То давайте поставим дві крапки.
Не над «і», а над «Ї» в решті-решт.
А не то закидають «град-шапки»…
І країну візьмуть під арешт…

- Ти купуєш «матрьошки» та шуби
Серіали про Санкт-Петербург…
Вечорами  лиш сти’скуєш зуби…
«Старший брат» - не завжди є друг!

- Тільки Бог, сильна віра та щира молитва!
Тільки мова, що нас вирізняє!
Тільки правдою виграєм битви!
Зло від правди далеко втікає!

* Чому в СРСР перед та й після ВВВ у школах переважно вчили німецьку мову??
А перед походом Наполеона на Російську імперію – модно було розмовляти французською???
… народ Китаю (КНР) збільшується чисельно… можливо, потрібно вивчати ієрогліфи Піднебесної???

Поет ХХ сторіччя      26 січня 2015   с. Торгановичі.


Рецензии