Верба

Стоїть верба і журиться,
Що прийде ось зима,
Тоді верба застудиться,
А ліків же катма.

Як зникне вітер зимовій,
То прийде вже весна,
Тоді аж буде легше їй,
Злікується вона.

І вся зазеленіє знов
Й в один із теплих днів
Почує пісню про любов
Від хору солов’їв.

До неї прийдуть він й вона,
Веселі й молоді,
Їх повінчає тут весна
Й скупає у воді.

А взимку що? Терпи мороз,
Чекай на теплі дні,
Коли закінчиться цей крос
І прийдуть в гості молоді.

Стоїть верба й надіється,
Що прийде знов весна
І зле усе розсіється
І заживе вона.

Ось так і ми чекаємо,
Весною оживем,
Тоді і заспіваємо
Свій переможний щем.
27.01.15.










               


Рецензии