Машина

Стара гроші віддала
Зять купив машину
Заклопотаний забув
До тещі стежину
Взяла ціпок і пішла
До зятя додому
А той саме «Москвича»
Виганяє з двору
«Здравствуй сину
Не забув нашої угоди?
Бо сусіди вже кепкують
Із мене старої
Обіцяв, що покатаєш
Як купиш машину
Якщо можна, підвези
Хоч до магазину»
Зять чоло своє нахмурив
Подививсь з-під лоба
«Чи Вам, мамо, не сидиться
На старості дома?»
І к різ губи процідив:
«Слухайте угоду:
П’ять наліво, п’ять направо
Отоді то й вивезу Вас з двору»
Тіпун тобі на язик
Отаке ледащо
Бач якої заспівав
Бо машину вже придбав
Як умру, то добрі люди
Мене поховають
Упокой душу раба
Так же заспівають
Дала гроші, то купив
Ось яку машину
А де грошей будеш брати
Щоб купить бензину?

5 лютого 1991 року


Рецензии