Шон Маклех-Мост Собачьей Звезды-Перел

Шон Маклех «Мiст Собачоji Зiрки»
http://www.proza.ru/2014/12/21/116


«До місяця оповні
        Душа шалено прагне в глибину, а після – в світ…»
                (Вільям Батлер Єтс)

Я стою на мосту
Між двома безоднями
Хтось перекинув це дерев’яне хитиво:
Підвісне та плетене – часом без поручнів.
Я стою на мосту,
Що висить між галактиками
З ліхтарем – Сіріусом.
Не дарма оцю зірку
Звали відлюдники давнини Собачою.
І не тільки відлюдники,
А жерці Часу ненажерливого:
Великого та невблаганного
Стоокого, але з очима заплющеними.
Я йду в цю чорноту запаморочливу,
В оцю безодню одвічну
Раніше самого Часу існуючу.
Одкровення в моїй торбі кружальцями –
Чи то подарунками, чи то знаками
І в цьому храмі готичному,
Що диваки звуть Нескінченністю:
Розчиняюсь в Істині.
А ви й не бачили
Мої черевики стоптані –
Чи то на порозі залишені,
Чи то в море недбало кинуті.
Тільки не питайте сюди дорогу:
Я все одно не скажу
Ні вам, ні тому жебраку-прочанину
У подертій свиті років,
Що блукає там одвічно
І думає – ніхто не знає про що…

...

Шон Маклех«Мост  Собачьей Звезды»

                «.. до полнолуния..
                Душа безумно хочет в глубину, а после - в мир ... »
                (Уильям Батлер Йетс)

Я... стою. На мосту...

(прОпасть...!) Справа... и. Слева.

... кто-то. Сбил-собрал. Это (деревянное...) Чудо!

Подвесное...!!
(плетеное...

...

... без. Перил - Время.

...

... я. Стою... на мосту.
(висящий...!) Между. Галактиками.

... с фонарем!! Сириусом.

Не зря (отшельники...) Давности...
(звезду эту...) Называли. Собачьей (или...
Большого Пса.

И не только... отшельники.
А ещё... и. Жрецы.
 
Времени. БольшОго и...! Неумолимого!!

Времени...

... прожорливого.

...

Стоок...!!
(но...) С глазами. Закрытыми.

... я. Иду (чернотой...!) Той... головокружительной.
В эту (бездну...) Извечную...

... раньше!! СамогО. Времени...
(существующую...

...

... откровения (в моей сумке...) Кружочками!
То подарками... а. То. Знаками.

... и. В том. Храме (готическом...

Что зовут...
(чудаки!) Бесконечностью... растворяюсь я:

... в. Истине...

...

А вы... и. Не видели?
... мои (ботинки...) Стоптанные...

Или (на пороге...) Оставленные?

Или (в море...) Небрежно...
Брошенные!

...

... только (не спрашивайте...) Сюда. Дорогу...
Я... все равно...
Не скажу.

...

Ни вам (ни тому...!) Паломнику-Нищему...
В рваной (свите лет...
 
... блуждающему. Там...
(изначально!

Что думает...

...

Никто не знает... о. Чём.

http://youtube.com/watch?v=NxBWlEtY17o /  ... звёзды..


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.