Бахтсуз юкIв

Гьаз абдал юкIв ебгурава?
Гьаз мухриъ чIигъ апIурава?
Дердер вари хабарсузди,
Алахьну кIури му уьмри.

Саспиган шулва бицIирси,
Гагь аьлкъюри, гагь ибшури
Хилар завариз заргури,
Кьябаъ дахънайи бицIирси.

Гъахьунза гизаф уьлкйириъ,
Абгус ккунди увуз цIиб бахт,
Хъа сикинвал абхъну мухриъ,
Анжагъ, абгус амдруган вахт.

Лал улар гъягъюра нивкIус.
ДапIну нивкIу ву архаин,
Гъаабхнийиш баладайзуз,
Йиз ккунирин кьамкьариин.

КIулис хурза, гъузган сарди,
Фу гъабхьнуш ва фусан гъябкънуш,
Тахсир вуди, ясан дарди
Шли ухьуз гиран кадапIнуш.

Гьаз туврава кIулиз фикрар?
АпIури дураркан шиърар,
Ургурайиган багърумар,
Пашман, язухъ яв хиялар…

СумчIурпи йисак кубкIиган,
ГьитIибкIус ккунди зиян,
Ккунивалра дапIну пиян,
Даккнирихъди албагунва.

Аман имдруган йиз жандиъ,
Мюгьюббат узухьна гъафну,
Лицуз гьамус кюкдин багъдиъ,
Белки, гьамус зуз кьан гъабхьну.

Ккунивал, якьин, гьар касдиз
Завариан гъюр саб ражну,
Бахтра тувру гьар инсандиз,
ГьадабтIнайиси кьисматну.


Рецензии
Кюкдин багъдиъ дицуз гьич сабанра кьан шлуб дар...
Миккилиган, сарун завариан ккунивал гъюруб дар. Ккунивал завариан дуфну кьюд агъзур йист1ан зина дубшна. Гьарсар касдихьан дидхъан хъч1ихуз шулу...
Гюльмягьямад, уву бик1ру кас вуйиб, магьа саб хабарсузди аьгъю гъабхьунзуз. Узу гизаф рази вуза жвуван табасаран ккуни сарсана кас арайиз удуч1вбаз. Хъа сабан гьеле лигуза уву фйир дидик1наш...

Рашид Азизов 2   11.09.2017 21:07     Заявить о нарушении