Бахтнакан
Алахьура улар, нивкIуз гъягъюри.
Дийигъну а уткан гьарар шамарси,
Ягъал кIакIар вазлин аквнахъ тIурччвури.
Лизи уршин гьариз духьну дюзелмиш,
Дийигъунза мучIу ярквраъ пашманди.
МикIру, апIуз ккунди узу алдатмиш,
Фу-вуш кIура йиз ибахъна явашди.
Мани вуй микI! Йипа узуз дугъриди!
Духьну ккунду увукьана йиз гъаври!
Вува уву, гьарсар касдин дердагьли,
Яраб айкIан бахт инсанарин уьмриъ?
Гьаз ву яв? - гъапизуз – дюз, гьякь абгури,
Адруган зат дюн’яйиъ бахтнан кьимат
ФужкIа айин, дердериъ, вутIан гъайри,
Пашманвалиинди абгури кьисмат?
КIару амсар жаргъури а хъял кади,
Жанаврарин хюрч абгурайи лижси.
Шулу бахтра, гюлле кубкьнайи силси,
Уьмрин йисар артухъ шлуган гьялакди.
Гьир гъабхьибган яркур – чюлиъ ватандин,
КутIушвура уьру хлинццар ахсрарин.
Ашул, кIурза, бахт дюньяйиъ гьар касдин,
КутIубшвнадаш мегьел ригъ чан уларин.
Свидетельство о публикации №115012006690
Абдулмеджид Курбанов 1 09.04.2016 05:29 Заявить о нарушении
Гюльмагомед Расулов 19.04.2017 22:39 Заявить о нарушении