Люстэрка

                Люстэрка
               
                жарт
          
              Для горкіх слез, і долі церпкай,
              Малодкай згублена люстэрка.
              Аб рэчы той спазнаушы  слаба,
              Знайшла у лузе яго жаба.
              Не з розуму, з дурноты болей,
              Сястру пазнала у ім  Аудолю.
              -Як ты сястрычка пастарэла,
              -Падрабла тварам ,ды і целам.
              -Ты слоу маіх пачуць не схочаш, 
              -Бо выглядае лепш нябожчык.
              -Скрывіла лапы твае працай,
              -Здалек відаць што не сямнаццаць.
              -Уся зрыжэла ды збруднела,
              -Я б быць такою не хацела.
              -Павіпірала  старасць вочы,
              -Науцек пайду ,спаткаушы ноччу.
              -З маленства я цябе вучыла,
              -Бы твар ды цела штодня мыла.
              -У касметычным быць салоне,
              -У прыклад мець таго ж Сталлоне.
              -Цвярозасць, спорт, загартка-
              -Мая   візітная есць картка .               
              -Гады кранулі розум твой,
              -Бо паутараеш усе  за мной
             -Яж прыгажосць, што ты брыдота,
              -З табой мець справу неахвотна.
              -Ды замаучы ты, аж абрыдла,
              -Каля цябе стаяць мне  брыдка.
             На адыход укалола злоcна,
             - На малпу моцна ты падобна!
              Ды скок улева, скок управа,      
              На тым і скончылася  справа
            
               На прыгажосць сваю не дуй,
               Няма люстэрка,глянь у ваду               


Рецензии