Бала

Хвена за ч1ехи авур бала
Гъиля ахъа хьана хьи бала,
Эхирмежи сеф ахкунач вун
Вилерал накъвар къвез цукьна
 зун.


К1андай заз вун ахкваз са сефер
Темен гуз кьада за вун гъиле,
Вуч четин я акъудиз йифер
Шез цукьна зун зал техкъвез
 гьеле.


Жегьил жаванар кечмиш жезва
Тахкваз бала диде бубадиз,
Шукур ийиз за т1алабзава
Къуй зи бала фирай женетдиз.


Рик1икай зи шел, хкат тийиз зун
Ажуз жезва югъ къандавай зун,
Мад вуч къийида за дуьньядал
Аквадажал вун а дуьньядал.


Амукьна зун тек бала лугьуз
Хьана зун к1валера лап ялгъуз,
Шез цукьна зун лугьуз чан бала
Гана хьи заз лап еке бела.


Рецензии