Рэвизор
Рэвізор
Птушкафабрыка ў турботах,
Не з рукі ідзе работа.
Ёсць прыпіскі ,ёсць абман,
Не выконваецца план.
Залячыць бы споры скора,
Шле начальства рэвизора.
У акулярах,у модным фраку.
Ды не спец,а не барака.
Дадае ды адымае,
Шмат да плану не хапае.
-Усе пішыце тлумачэнне,
-Тады вынайдзем лячэнне,
-Для курынай вашай зграі,
-Чаму мала знесла яек?
Усе давай пісаць з ахвоты,
Пра працоуныя суботы.
Што святло было пагасла,
Святкавалi курапаса.
Сон курыны трэба улiчваць,
У гэтым плана акалічнасць.
Падлічыў,адняў, памножыў,
Сам сабе ускрыкнуў:-Божа!
-Яек знесена зверх плана!
Хвалiць усiх ён за стараннасць.
І пайшла наверх дэпеша,
-Узнагароды трэба вешаць!
На партыйных жыў ён дачах,
Яйкі ў смятку толькі бачыў!
Свидетельство о публикации №115011402409