Нядбайнасць

 Нядбайнасць
 
Конь стаміуся пад гару,
Ды гукнуу гаспадару:
-Воз наклау ды яшчэ сам,
-Аж не верыцца вачам?
-Злазь! І ідзі рулюй!
-Не ,то воз перакулю!
-Мушу я ісці пяшком?
-Ты  цяжэй усіх мяшкоў!
-У стоме я, ты мне як гуз!
-Ці  падвойны перагруз!
-Я вазіу цяжар, каменне ,            
-Ты вагой таго не меней!
-Ногі з воза дай спушчу,
-Бы табе лягчэй пачуць.
-Рукі ушыркі развяду,
-Бы прасцей рашаць бяду.
-Дам ауса табе уволю,
-Вупраж-срэбра.хочаш болей?
-Не! Аусом мяне не купіш.
-І нішто са срэбра вупраж.
-Жылы рвуцца ад натугі,
-Стань на месца сваіх слугау!
-Злазь і усе! Бо скіну тут!
-Не?То я на воз а ты у хамут!
Злез.Ад злосці ледзь не лопнуу.
Пад гару той конь галопам.


Рецензии