Скнара
Жарты вам ,ды мне не смех.
Зажадала жонка снег.
У тым рацэпце піша так,
-Ну без снега тут ніяк!
Ідзе вясна- снег днем з агнем,
Есць у суседа за хлявом.
То ж чужое ,нельга браць,
Ен аддасць ,трэ запытаць.
-Слухай, снег патрэбен мне!!
О-о дэфіцыт то!. Ен у цане!.
-Колькі ж трэба? Не таннее!
-Трэба з коптурам балею.
-Дам на бульбу у абмен.
-Яго узважым, есць бязмен.
-Бы бяз хітрасці было,
-За кіло- хачу кіло.
Мяне аж перахапіла,
Ад здзіулення твар скрывіла.
Узяу бязмен пайшлі за хлеу.
Тут сусед услупянеу.
Снегу шмат было на дні,
Ды праз дождж ен ноччу знік.
-Галава мая дарма,!
-Бо мазгоу у ей няма.!
Ею тут сусед патрос.
-Хай бы у хату на нач унёс!
-Мяне чэрци так абули,
Ды сабе пад нос нес дулю.
Чырванеу ен то бялеу,
Зыдрыжэу тут і самлеу.
Праляжау у шпіталі з месяц,
Нават рукі скласці меуся.
Ахапіла мяне жарам,
Калі кошт пачуу ад скнары!
Свидетельство о публикации №115011107120
Евдиния Юршина 12.01.2015 20:05 Заявить о нарушении
Владимир Гайдук 13.01.2015 12:56 Заявить о нарушении