Де ми сховались зараз

Ми засиділись у цьому порті.
Тут ніхто не співає, тут люди не ті.
Хвилі високії стеляться в ноги,
Минаючи вигини, наче вужі.

Звідки стежини в забуті світи?
Мене не шукайте, не кличте біди.
Парусник тут усього лиш рибина
Серед безодні морської води.

Всі чорнобривці позривані з клумб.
Ховайся за мене! Не вистоїш тут.
Із давніх-давен в цих місцях не бували
Ані да Гама, ані Колумб.

Світанок прийде, залоскоче вітряк
Із нашим тілом відчалить рухляк.
Не кидай монети, востаннє поскигли.
Поглянь! Там, за обрієм, гасне маяк.


Рецензии