Зоопарк

Зоопарк- це справжнє диво,
це життя звірів усіх.
Розповім вам я про звірів,
які всі живуть в гурті.

Перша клітка- обезяни.
Це тварини мавпеня.
Вони всі швидкі тварини,
Які блохи вибера.

Друга клітка тигренята,
льви, тигриці і левиці.
Вони грізно зуби скалять
і до себе не підпускають.

Бегемотик плава рядом,
він такий собі пикатий.
Тільки очі вигляда
з-під води одна спина.

І жирафа довгошия
височезна, як графиня.
Дивиться вона сердито
на всіх висико, гордито.

П'ята огорожа- це верблюди.
Ці тварини із горбами,
а, коли їх роздратувати,
плюнуть слинню, не відідрати.

А навпроти крокодили
всі зелені, як травина.
Зуби мають найгостріші
і найзліші ці тварини.

Номер сім-конячка поні,
вони всіх возить не проти.
Люблять сіно і овес.
І красиві, як модель.

Клітка вісім ведмежата.
Білі, сірі і мохнаті
і ричать вони усі,
люблять мед і калачі.

А дев'ята клітка-кози.
Роги довгі та розносі.
Білі, чорні і плямисті
пригають, мов балеристи.

Рядом пава і павлін,
вони ходять, як королі.
Кольорові, голосисті
хвіст розправить свій барвистий.

Ось акваріум для риб.
Рибки плавають, як тип.
Плавні мають, рух у них.
Зябрами дишуть у воді.

А папуги какадушки
з хохолками і дзьобами,
із хвостами і крилами
повторюють за всіма.

Ось тринадцята огорожа
для кролів, зайців пригожа.
Ці красавці довговухі
чекають свого приплоду.

Чотирнадцять клітка- білка.
В барабані прига швидко
і горішки вона їсть,
й дітлахів усіх смішить.

А навпроти рижа лиска.
Крутить хвостиком потрішку,
підбирається хитренько
і гляде на всіх косенько.

Вовки бігають ось рядом,
гавкотять і гризуться,
щоб нікого не впустити,
бо є зліші, ніж собаки.

А сімнадцять- це колібрі.
Найдрібніші птахи в світі.
В них дзьоби великі є,
діставать нектар з квіток.

Пелікан стоїть рожевий,
жолоб в роті звиса великий,
мов рожева мішковина
і кричить він, як горила.

Дев'ятнадцять клітка- хом'яки.
Мишенята це малі.
Ротики набили їжею,
щічки виперло аж дві.

А двадцята- це пантера.
Невеличка, худорлява.
Вона гарна і струнка,
Все ж таки вона є зла.

Далі зебра полосата,
чорнобіла вся вона,
гриву має, як коняка
і підкови на ногах.

Двадцять два-це черепаха.
Повзає повільно по землі.
Панцир в неї дуже кріпкий,
хвіст і голову ховає все туди.

Двадцять третій номер- це комахи,
вони дрібні та малі,
кипошять усі так швидко,
що не в змозі розглядіть.

І метелик пурха рядом
кольоровий весь такий.
Найпрекрасніший з прекрасних
крилами махає навперебій.

Самий більший в зоопарку-
це є слон, громезний він.
Хобот має неповторний
та найважчий серед всіх.

Зоопарк- це справжнє диво,
це життя усіх звірів.
Вони всі живуть у клітках в мирі.
Тому більш кліток потрібно їм.


Рецензии