Маленьк чалавечак

На плячах заплечнік,
На нагах абутак,
Маленькі чалавечак
збіраецца ісці,

У вёсачку, да дзеда,
Пакінуў недзе смутак,
Бяжыць, што мае сілы,
па доўгаму пуці.

Балоты, узгоркі, рэкі
І сонца промень яркі
Маленькі чалавечак
сустрэне на на шляху.

Убачыў дзеда хату:
"Я тут! Я вельмі блізка!
Чакай, дзядок, чакай ты!
Ты бачыш: я бягу!"

Маленькі чалавечак
Стаіць насупраць брамцы.
Пасля рабіў ён крокі:
адзін, а потым два.

Стучыць, стучыць маленькі,
І не выходзяць с хатцы.
Ён управа, потым улева.
"Нікога тут няма."

Прысеўшы каля брамцы,
Маленькі чалавечак
Схіліў галоўку кнізу,
баяўся штосьці ён.

Пачуў, што выйшаў з хатцы,
Але нетарапліва
Дзядок яго любімы...
павольна ходзіць ён.

Маленькі чалавечак
Падняўся, зняў заплечнік,
Чакаў, калі адкрые
дзядок брамы яму.

"Здароў, мой любы ўнучак!"
"Здароў, мой любы дзеда!"

Маленькі чалавечак
жыве ў вёсцы, тут.


Рецензии