Псевдобратерство

Нас запевняли, що поруч є брат,
Який ніколи не зрадить і захистить.
Якщо це правда, чому ж автомат
Він націлив в наш бік в одну мить?

Невже такою є братерська любов?
А я думав, що вона нескінченна.
Вважав, брат за брата проллє кров,
Вірячи, що дана ідея – священна…

Хто б міг очікувати братньої зради,
Огидної, немов звірячий оскал?
Ми ослабли, і брат проявив вади,
Встромивши нам в спину кинджал.

Немає слів, щоб цей біль передати,
Біль, що труїть плоть, немов ртуть.
Він зміг підкосити, але не зламати,
Не наблизити, але відштовхнуть…

Відтепер колишній брат – не брат.
Добре, що ми з ним зовсім не схожі,
Бо не може бути привітливим кат.
Дії його – вкрай злочинні, ворожі.


07. 01. 2015 р.


Рецензии