Г мн нескорених сердець

Ми нація.., та руки скуті,
Закриті очі, вуха та роти.
Ми є безвольними по суті,
Бо нами правлять кланові роди.
А слово рідне непочуте,
Та часу безліч згаяно дарма.
Потрібно, все з нуля почати,
Аби здолати світові шторми.

Нехай бринить сльоза за волю,
Здригнеться болем серце від тривог.
Я у небес слівце замовлю,
За волю боротьба нехай трива.
Ми не скорилися недолі,
Та не змирились з владою грошей.
Хоч опинились раптом долі,
З колін устати, -буде нам рушій.

Терпіння увірвалось врешті,
Тягар потрібно скинути з плечей.
Та розбрату здолати башти,
Сягнути розумом простих речей.
Немає, у недолі правди,
І острах нам не перейти убрід.
Якщо мовчати маєм завжди,
Не стачить сил на кроки уперед.

Блищить в очах свободи вітер,
Що дме вітрами від карпатських гір.
І кожен в перемогу вірить,
Суворим деспотам наперекір.
За долю рідної країни,
Непохитну волю та добробут.
Минемо грізні ми руїни,
Блукаючи шляхами перепуть..

Собор святий шануй вітчизни,
Країни вільних дум, свобод та мрій.
Ти від народження то тризни,
Шляхам тернистим правди порадій.
Любіть Вкраїну, аж до скону,
Кобзар для нації дороговказ.
Самодержавству збив корону,
Віршем волаючим немов наказ.

Сердця у морок не сховати,
Палахкотять вони, мов ватри в ніч.
Нас підпанкам не зацькувати,
Відновимо непереможну січ.
Стискаючи вітри в долоні,
Ми стягами, скликаємо майдан.
Цілує буревій у скроні.
Хитаючи припалений каштан.

Най нація єдиним хором,
Здвигне твердиню наш прадавній клич.
Нам, "Слава України" Богом,
Навіки віддана немовби ключ,
"Героям слава" - гул відлуння,
Від моря до вершин карпатських гір,
Це наш єдиний величний гімн,
Нескорених сердець,
наперекір..
Сергей Мат
https://www.facebook.com/cergey7mat.nationalrevolution/timeline


Рецензии