потяг i Новий рiк, якого не було

втислася в снігу цукровий пил
модною зачіскою з перукарні.
/мовбито - сніжки - ліпи й ліпи/
я - дослухаюся потяга.
марно.

навіть не чути шерех квитка,
зім*ятого у котрімсь вагоні.
помста, як водиться, є гірка.
помста звучить у твоєму тоні.

цикл новорічних вітань б*є старт.
від них, мов від чаду, душу провітрюю.
ялинки, листівки - усе в сміття.
я бережу лиш твою не-відповідь.

я встигла скоїти всі помилки,
про які тільки можна рожево мріяти.
жінка в касі знічев*я гладить квитки,
твій квиток їй вночі змерзлі пальці грітиме.

і бажати більше немає сил,
і все іде за законом жанру.
/немовби свічки - не всі загасив/
я кохаю незбутність цього бажання.

це ніби тонкий кривавий укус,
що розпливається поверх святкових оперень.

я навіть знаю, як посміхнусь
опівночі, глянувши скоса
на двері.


Рецензии