Перремеш юр первый снег стихи на чувашском языке

         
Перремеш юр,
перремеш  тел пулу пекех…
туйса  елкериччен –
пит  хаварт  ирелет.
Унтан  кететен,
Тинкеретен  тупене текех…
Тепре  юр  савиччен -
Пер  уйах  шап  иртет.
      
Хеле  кетсе  илен
Хавасла  туйам – камалпа…
Кус  алчарать –
пахсан  пер  весем  юр   сине.
Тулас   тел  пулусем
Херулле, уса туйампа
Пуласлах  илертет
Херу, вери  чересене.
         
Кес  кетне кун  ситет..
Шап - шур  юр  перчисем,
Хавасла таша  семмипе,
Хуллен, пашалтатса-
Перремеш  юратун
асам  самахесем
сере  витессе  пурсанпа,
асарханса.

               


Рецензии