Могуче

Сонце сяє так яскраво,
Сонце в око заглядає,
аж ніяк нам дивитись,
бо яскраво світло світить.

Сонце, сонечко могутнє,
ти яскраве і сильненьке,
загляни у кожний дім
і нас взимку обігрій.

Бо в нас взимку не є тепла,
газ, вугілля і дрова,
все забрала наша влада,
ціна їх пригнула в два рази.

Хочуть ще й усе зробить,
щоб нам мирно було жить,
але й так іде війна,
а говорять, що гібридна є вона.

ми тут всі живем у мирі,
а там крісла ділять нині.
Хто ж там в раді тій сидить?
Всі неправедні й глухі.

Ось чому, як попадаєш
ти на крісло політиканів,
стаєш дурнем і тупим
і завжди глухим й німим.

Ще й нам світло вимикають,
щоб нам веселіш було,
а їм гроші всі в кишені
попливуть й гребуть веслом.

То ж ти, вітру най могутній,
допоможи нам всім уже.
Твої вітрила вітрові, щоб
найпотужньо працювали назавжди.

Адже ж і воду вимикають.
Нема щоб думать, як зберегти,
а вони просто перекривають
і людям смачно вже й без води.

Тому джерельця, ви джерельні,
ще більше струйтеся в землі.
Щоб нам колодязь там зробити
й напитись прісної води.

Що ж там у думі ще придумать,
сидять і думають парламентарі.
Як задушить народ цей бідний,
зі світу звести, зі всіх країв.

А їм, щоб жити на роздоллі,
повітрям дихати самим,
а ми їм в горлі пересохли,
неначе хрін стоїм у нім.

Адже ж самі б жили тут нині
і газу, світла і тепла
удосталь їм було б навіки,
бо більше бідняка нема.

То добрі, сильні і могучі сили:
Сонце, Вітер і Вода!
Допоможіть нам бідним людям,
вижити у цьому хаосі життя!


Рецензии