Жанчыны-грузчыкi

               Гэй!Гісторыя-цётка!
               А дзе твая плётка?
               Яе бывае замала,
               Дык я крапівы нарвала.
               Таго слова-жыгучкі,
               Што пячэ ў вушшу.
               Ужо дайшло да ручкі
               Чыёсьці крывадушша.
               Дзве ў брыгадзе жанчыны
               Усцягнулі цяжкіх мяхоў
               На грузавую машыну
               Так,што будзь здароў.
              -Трэба грузчыка-мужчыну,-
               Просяць брыгадзірку,-
               Звыш сіл мы тужымся,
               У астрале ўжо дзірка.
              -Хіба вы цяжарныя?-
               Кажа брыгадзірша.
               Вы ж работнікі ўдарныя.
               Не крычыце!Ціша!
              -Як загрузіш удзвюх
               Кузаў той,каробку,
               Не захочаш і на дух
               Таго крывавага заробку.
               Трэба жыгучкай-крапівой
               Ёй па мяккім месцы,
               Каб уставіць,ой!
               Мазгі ў паднябеснай,
               Бо ў яе паднябеснай
               Мазгам,пэўна,не цесна.
               
               
               
               
             
               
 
            


Рецензии