Снегалюбы

                Да фарбаваных хат
                Прытуліліся пабудовы.
                Счарнелі нат
                Ад дажджу-нядолі.
                Чорныя дрэвы
                Без шэрані,лісцяў
                Стаяць ,склеы,
                Няма ім выйсця
                У зімовую прыгажосць.
                Снегалюбаў цікаўных
                Апаноўвае злосць
                На зімы праявы.
                Шлюць на радыё S-meski,
                Патрабуюць снегу,
                У дыктара пуп трэсне-
                Памрэ ад смеху.
                Ім не толькі змест,
                А і форма трэба.
                Вось табе хрэст!
                Пачуй іх, неба!
                Хто любіць шакалад,
                А хто - шэрань.
                Гэта ў лад ці не ў лад -
                Паспрабуй змерай.
                Мне і смешна, і сур'ёзна,
                Як пішуць снегалюбы:
                То ласкава,то грозна.
                За гэта Бог любы
                Вас пашкадуе
                І снег пашле на свята.
                Няхай снегалюб не крыўдуе-
                Ніхто тут не вінаваты.
                Так-так,пашкадуе
                І снег пашле.
                Хоць прырода і жартуе,
                Ды Бог не абмане.


Рецензии