Сонейка

                Побач з аўчаркай -
                Шчаня з напарстак,
                Смоль-чарнюткае,
                Тулілася галубкаю.
                Яшчэ цыбулька-гора,
                А вочы ўжо бачаць,
                Бегункоў чацвёра
                Па дарозе скачуць.
                Хацела пагуляць,
                Яго пагладзіць,
                На руках патрымаць,
                Сяброўства наладзіць.
                Ды побач маці грозная
                І дзяўчына-гаспадыня.
                Стала мне боязна:
                У бяду не ўкіне?
                Чую,кажа гаспадыня:
                Сонейка маё!
                Цячэ пяшчота слынная,,
                Як квяцістае радно.
                Бач,хоць чорненька,
                Ды сонейка,
                Хоць малютка,
                А бяжыць хутка.
                Бы жывая цацка,
                Стаіць як на далоні,
                Схамянулася знянацку:
                Раптам маці пагоніць?
                Чаго ж я,чужая,
                Парушу ідыллію?
                Чужая шчасця не мае -
                Не маё то крылле.
               









 
               


Рецензии